Spruta imorgon...

Imorgon blir det att ta spruta, ganska sent tycker jag, men bättre sent än aldrig :) Har ont i huvudet nu, man undrar ju hur det blir imorgon... Alla mina kompisar som har tagit den har haft väldigt ont i armen, och några har fått feber.. Hoppas inte att jag får det iaf, kan nästan inte klara av att vara hemma en dag nu när det är så mycket i skolan. Man missar massor om man bara är borta en lektion!


Imorgon börjar vi inte förrän kl 11.55 eftersom svenskan blev inställd. Det är ju skönt, men, jag som bor ute i Ingenstans kan inte direkt njuta av det, utan måste gå upp klockan 8 i alla fall :( Bara för att det är ett glapp i busstidtabellen mellan kl 9 och kl 13.30 typ. Usch. Menmen, ska till Sara och kolla på Disneychannel, för det lovade hon mig att jag skulle få x)



1:a advent!

Idag är det då första advent, så bakade några pepparkaksmuffins till ett första advent-fika^^ De blev extremt stora, det var inte riktigt meningen, men så kan det gå ;p

 







Goda, fast otroligt mättande, brickan på bilderna är "normalstor" eller vad man ska säga, det är helt enkelt väldigt stora muffins^^ Inte ens pappa klarade av att få i sig en hel haha :)



Lussekattsbak

Här är lite försenade bilder från när vi bakade lussekatter i onsdags :)




De blev riktigt goda måste jag säga, men det är ju sjukt hur dyrt saffran är i år, kilopriset ligger på cirka 70 000 kronor! Sjukt dyrt, väldigt tur att det inte behövs så många gram när man bakar helt enkelt ;p




Ladder goat!


Helt galen xD

julklappsinslagning

Idag har inslagning av julklappar tagit upp en hel del av tiden, och har hunnit slå in ganska många ändå tycker jag :) Fast det är då med mitt mått mätt, hinner inte jättemånga på en timme hehe. Men då är det ju tur att jag börjar redan nu, så att jag inte får panik 22 december ;P



Dock är inte alla julklappar inköpta än, men det är ju flera veckor kvar som tur är. Men vill helst ha köpt klart de innan hälften av december gått, för sedan blir det ju helt fullproppat i alla affärer!


Får se vad som händer nu, booorde jobba med engelska, men känns inte så lockande, kanske blir några till julklappar och sen en film eller något :)


Ledig =D

Idag har jag varit ledig hela dagen, och imorgon oxå! Älskar studiedagar :)
Har inte gjort så mycket dock, sov ganska länge, sen har jag skrivit lite till en engelska redovisning som vi ska ha nästa vecka. Vår grupp ska ha om Irland, och jag har irländsk mat & film... Varje grupp ska redovisa i 20 minuter, länge tycker jag! Menmen, vi får se hur det går.

Imorgon ska vi baka lussekatter osv, första advent är ju redan nu på söndag^^

Nä nu kan jag inte koncentrera mig längre, min lillebror och två av hans kompisar sitter och spelar xbox (sitter vid datorn i rummet), och ja vad ska jag säga, de pratar oavbrutet och låter typ som 10 barn som pratar hela tiden i mun på varandra ><




Sandwich Lussebulle - vart är du???

Ända sedan i november förra året, när jag såg den här glassen i en affär i Norrköping så har jag letat efter den! En endaste liten gång, och den stora frågan är, varför köpte jag den inte? VARFÖR? Jag stod t.o.m och höll den i handen för att ta kort på den (var ju tvungen att ha bevis). Ajajaj, kommer alltid att få ångra den dagen x)
Om jag inte hittar den nånstans förstås!






Öva på att köra

Detta var söndagen som jag skulle gjort engelska på, hmmm. Har tyvärr inte gjort någon alls, jaja, det får bli på tisdag, på min lediga dag :( Istället så har jag och mamma varit ute och övningskört i flera timmar!
 
Men det var jättelänge sen jag körde senast, eftersom vi bara har automatbil, och det är ju bäst att köra upp med vanlig. Så det är ju inte alltför bra att övningsköra massor med automat. Jaja, det gick åtminstone ganska bra idag tycker jag :) Bara några gånger som det var lite farligt läge, men lite spänning ska man ju ha x)




Och när vi kört ett tag, så handlade vi, wihu :D Hittade massor julinspirerade grejor, tex Ballerina med pepparkaks-smak, glass med pepparkaksbitar (=D), och bullar med saffran och något som vi trodde var mandelmassa..? Fast det smakade inte riktigt som det, så det kanske var någon slags blandning med något annat oxå.

Rekommenderar de här kakorna iaf, glassen har jag inte smakat än, men  den kombinationen kan ju inte direkt bli fel :)




tröttis

Nu är jag trött trött trött, sitter och undrar vad jag har gjort med denna dag egentligen... Har beställt lite julklappar från olika sidor på internet iallafall, skönt att inte behöva stressa runt lika mycket ute på stan (:


Imorgon så måste jag nog göra lite engelska, bara en av alla saker som behövs göras, usch vad mycket det är i skolan just nu :o



Charlie the Unicorn!

Man bara måste ju älska Charlie the unicorn :)







julstämning :D

Fixade till lite snöflingor i brist på den riktiga varan^^


Snart bara en månad kvar!



Tortilla :)

Nyss ätit lite fredagsmat - tortilla blev det denna gång :) Riktigt goda blev de när vi rostade de lite i brödrosten först, och det är ju smidigare än att sätta på ugnen och allt. Och så massor grönsaker i den, så nu är jag mätt och nöjd^^




Jag har frusit hela dagen, så funderar på att ta ett varmt bad om ett tag =)



konst

Sitter i skolan, har prov snart! :s





Mot sängen?

Ska nog röra mig mot sängen snart, man blir trött av att gå upp halv sex! Som jag iof gör varje dag, men så är jag ju också mer eller mindre trött varje dag hehe. Fast jag säger alltid att jag ska försöka lägga mig nångång vid tio - lyckas det? Inte så ofta kan jag ju tala om ;P

Imorgon är det språk, håltimme, engelska. Älskar korta dagar :D Slutar nämligen halv ett varannan torsdag^^



Nyduschad

Sitter här nyduschad i mjukisbyxor, skönt! Om en halvtimme så blir det två nya avsnitt av Scrubs, och sen efter det så får jag väl se om jag slökollar lite på Paradise hotel, missade avsnittet i måndags, men jag tror att ett sånt program är ganska enkelt att hoppa in i lite närsomhelst ;)

Den här veckan så har jag varit en dag före i huvudet hela tiden, så jag tror att det är torsdag idag och fredag imorrn, men så är det icke :( Imorrn ska vi iallafall på filmvisning på Elsas hus på kvällen, innan dess så blir det en massa kultur- och idéhistoria plugg (eller så mycket vi orkar iaf)

Nu ska jag fixa håret som är i en väldigt fin turban för tillfället :)




Kakfat med kakor på!

Såg det här tårtfatet i SOLO nyssens, så var tvungen att kolla upp sidan där det säljs.
Tycker att det är superfint faktiskt :)



Det fanns även mindre tårtassietter, så söta^^ Finns här





Prov & enkät

Hej och hallå!
Matteprovet gick som det gick, en sak som är säker är i alla fall att jag var otroligt stressad under hela provet! Usch, mitt hjärta klarar inte av stressen. När jag satt och försökte fatta sista frågan så säger vår mattelärare - Nu är det bara tre minuter kvar, ni har ju fortfarande tid, men det är bäst att ni börjar kolla igenom era svar. Jag fick panik! Haha, jag kanju säga att jag inte hann kolla igenom svaren direkt, menmen.


Eter skolan så fick vi stanna kvar för att fylla i en enkätundersökning, lite dåligt att det var efter skoltid tycker jag allt. Det var ett ungefär 7 mm tjockt häfte med frågor i, och det är många frågor kan jag säga. Det var frågor som, har du rökt vattenpipa, har du rökt hasch, kan du få tag i droger osv. Ne okej då, allt handlade inte om droger, var massa frågor om vår fritid och hälsa och så vidare :)



Sömnig!

Klockan är bara lite över nio, och jag är verkligen jättetrött! Det kan möjligtvis ha att göra med att jag bara sov ca 2 ½ timme inatt, men det kan ju finnas andra alternativ.. :p Men det blir nog att gå och lägga sig snart iallafall, så att jag inte somnar på seminariet eller provet imorrn.


^så känner jag mig just nu



På radion är det en repris på "Äntligen helg" på Mix Megapol, får man verkligen göra så?! :o Min hjärna blir ju lurad att tro att det är fredag när de fortsätter säga äntligen helg hela tiden!



matteprov ><

Imorgon är det MaB prov. På hela kapitel två, vilket råkar vara världens längsta kapitel, för vi har jobbat med det enda sen vi började skolan i augusti?? Och tyvärr så har jag inte ett särskilt bra minne, vilket gör att jag herregud inte kommer ihåg vad vi gjorde för flera månader sen :s





PH


Det blev att kolla iaf! Man garvar ju iaf (=


Kladdig kladdkaka

Var nyss nere och åt en väldigt kladdig kladdkaka, och såg på lite av Playa del Sol + Parlamentet = skoj!

(vår var kladdigare, rann nästan x), och med chokladbitar i dock)



Igår så var jag i Rappestad, där de fina människorna Amanda och Emelie bor :D Först kollade vi in deras "stora" julmarknad, sen bar det av hem till Emelie för att se hur hon bodde. Jag har alltså aldrig varit där, även fast vi känt varann sedan i 7an! (Nu går vi då i 2an på gymnasiet) Hon bodde iaf väldigt fint, och där fikade vi även lite, tex "Pepparkaksrullar", de såg ut som dammsugare, fast bruna med vita ändar :) Mycket gott!
Sedan så gick vi hem till Amanda, hon bodde oxå superfint! (Golvvärme i badrummet - vill ha!) Där spelade vi lite spel innan Madeleine och Elina kom (fast först åkte de fel båda två - till samma ställe) Sedan åt vi pizza, sjöng lite singstar och pratade massor :)
Supermysigt att ses allihopa<3 Dock borde ju Sofie oxå vart där, men hon får komma nästa gång :)
Vi som sov över somnade nångång på natten, och vaknade vid kvart i ett :o
Måste ses oftare iaf, jätteskoj <3

Sen idag när jag vart hemma så har det inte hänt så mycket kul, har typ skrivit klart en diktanalys till svenskan.
Hela veckan kommer väl bestå av jobbigt plugg :/ Hela morgondagen behövs iaf ägnas åt Ma B... Har prov på tisdag - och glömde matten i skåpet. Jag är så duktig!


Paradise hotel snart, ska man se? :o Väldigt töntigt på ett sätt, fast ändå underhållande ibland tycker jag ;p



Grattis Sesam 40 år!


Barnprogrammet Sesam fyller 40 år idag, och det har Google uppmärksammat med den fin google-bild föreställandes Kakmonstret :D Han var min favorit ^^

Plättar - mmm!

Snart blir det plättar fick jag nyss veta, mumsigt! Särskilt eftersom det var någon "vegetarisk färssås" på menyn i skolan idag. Alltså en wannabe-köttfärssås helt enkelt. Och vad ska jag säga, de lyckades inte direkt med att göra den god. Men jag tror att antagligen 90% klagar på skolmaten mer eller mindre ;P





Tävla om ett supergulligt halsband!


Jag är med och tävlar om ett sockersött, handgjort cupcake-halsband!!
Tävlingen finner du på http://www.pinkybell.webblogg.se/
Tävlingen avslutas måndag den 30 november klockan 20:00!
Var med och tävla du oxå;D
LYCKA TILL!



Höll ju på att glömma...

... det snöade för första gången för i år här nere i Linköping idag!!!! Gissa om jag blev glad =D
Älskar snö! Det enda som är negativt med den är:

1. Det är kallt när den kommer (hatar att frysa)
2. När den smälter blir det blask-slask

Men jippi alltså! Hoppas att det kommer mer inatt, sneglade på min termometer och såg att det är en halv grad plus nu, men hoppas jag vaknar upp till en snätäckt värld iallafall :)




Pepparkaksdeg in my <3

Har suttit och rent ut sagt knarkat detta idag:



Pepparkaksdeg :D Baka pepparkakor handlar ju egentligen mest om hur mycket deg man lyckas få i sig, så varför inte skippa själva bakandet med mjöl över hela golvet, och istället bara äta degen som den är?
Så för några dagar sen när jag gick i affären och fick syn på ett paket av denna underbara deg, så var jag tvungen att (tvinga pappa att) köpa^^

Och vad händer, jo nu sitter jag här och mår illa. Sjukt illa. Men det är herregud värt det!:D
Självklart ska jag baka riktiga kakor oxå, men det får vänta tills december.

House igår då, jag höll på att i slutet. Ojojoj, har fortfarande inte hämtat mig.



Och idag var det ju två av de nya scrubs-avsnitten! Älskar den serien alltså! Skrattar garanterat varje gång.
Det är nog den enda serien som jag kan sitta ensam vid och skratta x) (Nu verkar jag som tv-freak=halvsant)




mån-dag

Skolan har börjat igen då, men denna gång är det inte lika långt till lov, så man får försöka att tänka på det helt enkelt. Idag efter skolan har jag inte gjort särskilt mycket, städat hos min sötishamster Melvin, pluggat lite matte osv osv. Ska nog sova snart, hoppas jag!

Imorrn är det HOUSE :D


Jaja, bilden är lite gammal, men alla utom hon till höger är ju iallafall fortfarande med mer eller mindre .
Jag blev så glad förra veckan när House och Wilson blev kompisar igen^^



1 november = snart jul!

Jippi, julen är faktiskt inte så långt borta! Första advent är i slutet av november, alltså om mindre än en månad! Myspys tycker jag :) Ungefär det enda som är bra med denna annars väldigt mörka årstid.


Hittade lite skojiga jul- och vintersaker på Coolstuff!


1. En ulgranskula som man kan spela in något roligt ljud på + sätta in en bild i.
2. Låtsassnö :D Det kan ju behövas i detta o-vita land...
3. Avbitna pepparkakor redan från början^^
4. Små söta julgranar med minikulor och lite girlang :)

Ooooh längtar till julen! Det mysigaste är egentligen allt man gör innan själva aftonen, bakar, pyntar, köper gran (som doftar himmelskt!), gör knäck♥, spelar julmusik och tänder ljus och bara sitter och myser.





10 orsaker =D

Sett 10 orsaker att hata dig idag, älskar den filmen! Jag och min syrra kan typ alla repliker :D (Och miner)





Annars så har jag inte gjort så mycket idag, har städat lite granna i mitt rum. Rensade min stol, som jag alltid slänger kläder på på kvällen, och längst ner hittade jag flera par shorts och korta kjolar... Hm, kanske väntat lite väl länge med att göra det. Men nu är det gjort iaf, så jag kan sitta normalt på stolen :D

Lite andra saker jag hittade när jag städade :
3 bitar lakrits i en låda (jag gillar inte ens lakrits! Ingen aning om vart de kom ifrån :s)
Massa små utklipp med små hälsningar, tex krya på dig, ses snart osvosvosv
1 hundralapp! :D Wihu, jag brukar aldrig hitta pengar hemma, men idag hade jag tur. Hittade ett kuvert från någon födelsedag för länge sen.


Imorgon är det skola igen... Men man får tänka positivt, inte så lång tid kvar till jul :) Hoppas att det kommer snö i december oxå, då blir det så mysigt med adventsljusstakar och allt!





Överraskad - men ändå inte

Filmen var faktiskt överraskande bra, en riktigt feelgood film skulle jag säga. Men den var väldigt amerikansk-romantisk-komedi-förutsägbar. Men det hör väl lite till oxå ;)


Suttit och fixat med headern, höll på med den skapligt länge, och vad händer? Jo jag märker att jag gjort den för lång, så att inte hela syns. Så var tvungen att fixa till lite olika saker -.- Menmen, jag blev ganska nöjd med tanke på att jag använde paint ganska mycket (hehe), och eftersom jag inte direkt är något proffs :)



Men nu ska jag äntligen sova, sista sovmorgonen innan skolan börjar igen imorrn :( Ska njuta av den ordentligt!



RSS 2.0